De 1e seizoenshelft, de Najaarscompetiie zit erop. Een zinderende ontknoping was het slot op de laatste speeldag.in de 3e klasse

De jonge oranjehemden onder 15 begonnen in een frisse nieuwe samenstelling aan de competitie.

Met maar liefst 18 spelers! Een luxe. een mix van 2e jaars uit de C1 en spelers die overkwamen uit de D1 en de C2. Vechten voor je plekkie dus.

bij z'n verandering in je ploeg wil je graag dat de routiniers de kar trekken , En dat deden ze. Complimenten  aan Daan ( Aanvoerder ), Thijs, Gerwin,Dylan,Julian,Jelmer en Tristan. Ze trokken de nieuwe jongens in het team , die echt stappen hebben gemaakt, naar een hoger niveau. Dus ook een petje af voor Hun!

​

Vanaf de start van de competitie is wel duidelijk dat dit team een kampioenskandidaat is. We spelen een aantal teams helemaal van de mat. Met veel doelpunten en een solide verdediging. Tegen Sjojco ( Ommen ) , Stevo en Langeveen ging het wat moeilijker. Inzet , Strijd en bij vlagen individuele klasse zorgden ervoor dat we deze wedstrijden winnend konden afsluiten.

Tegen ommen kropen we wel door het oog van de naald. Dat geluk moet je soms hebben als Kampioen. en dan gaan je als team langzaam denken: zit een kampioenschap erin? Dat zou kunnen gebeuren in de allerlaatste wedstrijd van deze competitie Thuis Tegen nummer 2 HHC Hardenberg die de 1 na laatste wedstrijd tegen Langeveen hun 1e puntverlies leden ( Nederlaag) waardoor we zelfs aan een gelijkspel Genoeg hebben voor de schaal!!

​

Finale In de Laatste Wedstrijd Tegen HHC op 20-januari 2018

de

Wat een Affiche. Nummer 1 en 2 Tegen elkaar als slotwedstrijd van de competitie. Goed bedacht door de KNVB , of was het toch toeval?

HHC beschikt over veel individuele kwaliteiten , goed spel ,veel doelpunten,  Maar liet dus al punten liggen tegen Langeveen.

​

De dag van de waarheid, Nu moet het gebeuren! De koppies staan op Scherp,  bij sommige wat gespannen.

Op het kunstgrasveld met een frisse wind doen we een goede warming up. kijkend naar HHC warming up,  zie je al dat dit geen makkie gaat worden. We spreken af dat we hun lekker laten opbouwen en toe te slaan in de tegenaanval aangezien wij niet hoeven te winnen.

​

Wij komen goed uit de startblokken . We beginnen Sterk. De organisatie staat als een huis. HHC heeft duidelijk moeite met de agressiviteit van de oranjehemden en met dat we hen het spel laten maken.

Daar moeten we van profiteren! Voetballend zijn ze gewaagd aan, Misschien wel ietsje verder als ons, maar we doen het goed en creeéren  zelfs de betere Kansen. De 1-0 komt zelfs van onze voeten, Na eerst nog een kans te hebben gemist krijgt Youri nu  een lange crossbal van Thijs   voor de voeten en bedenkt zich niet en Schiet raak in de verre hoek! 1-0

Lang kunnen we niet van de voorsprong genieten. De goed spelende Danyel haalt een tegenstander binnen de beruchte lijnen onnodig neer. Penalty HHC, Jelmer verkeerde hoek 1-1

​

5 Min later is het Dylan die aan een Actie begint vanaf de middenlijn met zijn fysiek sterke lichaam soleert hij door de defensie en besluit van een meter of 20/25 is uit te halen Over de Doelman en in het netje 2-1!.

Het spel golft van op en neer , op het randje van wat er mag, met een paar stevige overtredingen van beide kanten .

De scheids leidt goed  Dit moet kunnen in een kampoenswedstrijd. Er gebeurd een aantal minuten weinig, De 2-2 komt ook letterlijk uit de lucht vallen, bij een corner van HHC staan we even te slapen en kan een speler van HHC ongehinderd intikken. toch typerend voor ons team is dan rug rechten en weer door en minuutje voor rust Komt Thijs nog een x oprukken besluit om zelf te schieten maar de keeper kan tegenhouden maar tikt he zo voor de voeten van Dylan die de Rebound binnen kan lopen 3-2 !!

Dat is prettig Rusten.

​

De 2e helft wordt er aan beiden kanten wat gewisseld en begint het wat rommelig. Dylan maakt een solo en wordt binnen de 16 naar beneden geschoffeld. Pingel!! hij wordt beheert door hem binnengeschoten 4-2

Dan denk je dat de wedstrijd gespeeld moet zijn omdat we ook nog 2 grote kansen krijgen op de 5-2 maar beide keren stuiten we op de doelman van HHC, maar helaas gooien we d wedstrijd nog niet op slot. Wellicht willen de spelers de toeschouwers en trainers verwennen met wat extra spanning?

HHC blijft dus in leven en omdat we wat makkelijker gaan denken en niet aan de afspraken houden blijft HHC onze verdediging onder druk zetten vooral de linksbuiten van HHC die bij Zwolle Traint is continu dreigend en Danyel zijn concentratie wordt wat minder daardoor komt hij al een paar x in stelling maar Jelmer kan prima redding brengen. 10 minuten voor tijd wordt hij toch bereikt achter Danyel en kan alleen op het doel af en deze jongeman schiet beheerst binnen 4-3. als even later ook nog de 4-4 wordt gescoord uit een indentieke situatie wordt het nog even billenknijpen.

het zal toch niet dat ze met nog een paar minuten te spelen onze gemiste kansen gaan afstraffen

de mogelijkheden hebben ze wel gehad met als allerlaatste een vrije trap op ongeveer 18 meter die wild word overgeschoten.

daarna fluit de Scheidsrechter voor het eindsignaal. Ontlading!! KAMPIOEN!!!!

​

Verdiend overigens. deze wedstrijd was niet onze beste , maar strijd en inzet is beloond.

Een verdiend kampioenschap voor het bij vlagen goed hardwerkend en volwassen spelende elftal Van Jeffrey en Frank.

Tijd voor een Feestje!!!

​

Via deze weg willen wij de Fanatieke ouders bedanken voor de support. Wellicht zit er nog een leuk toetje voor ons in. we zitten namelijk nog in de beker. Straks gaan we kijken hoe onze jongens zich gaan verweren in de 2e Klassen tegen goede Tegenstanders, Daar komen we ongetwijfeld vaker tegenstanders tegen als HHC en SJOJCO.

Een mooie uitdaging en kans om je als speler verder te ontwikkelen.

We Kijken ernaar uit om ons huidje duur te verkopen  in de 2e Klasse Hopelijk Jullie ook.